|  
Nacházíte se: ÚvodNovinkyGrand Restaurant Festival

Grand Restaurant Festival

Mezi 15. 1. - 28. 2. bude probíhat již desátý ročník prestižního celorepublikového food festivalu Grand Restaurant Festival, při kterém mohou účastníci ochutnat speciální degustační menu za zvýhodněnou cenu z kuchyní těch nejlepších českých restaurací. Olomoucký kraj má v této vybrané společnosti dva zástupce - Penzion Myslivna (Velký Újezd) a U Labutě (Přerov).

Téma letošního ročníku festivalu nese název "Chuť da Vinci" na uctění památky Leonarda da Vinci, který před 500 lety opustil tento svět. Proslavil se nejenom jako autor slavných malířských děl Mona Lisa či Poslední večeře, ale i jako vynálezce a inovátor předčící svou dobu. Právě na tento aspekt osobnosti Leonarda da Vinci se zaměřuje letošní ročník, a nabízí exkluzivní zážitek v podobě degustačních menu z rukou top šéfkuchařů nejlepších českých restaurací zvolených v nezávislé celorepublikové anketě Maurerův výběr Grand Restaurant.

Ochutnávková menu se pohybují v ceně od 250 do 600 Kč v závislosti na zvoleném počtu chodů. Hosté si mohou vybrat základní, dvouchodovou nebo tříchodovou degustaci párovanou s nápoji. K dispozici jsou též dárkové poukazy pro blízké. Degustace je exkluzivní limitovaná nabídka, a z časových a kapacitních možností podniků je tedy potřeba si ji předem rezervovat. Pro více informací o festivalu navštivte jeho oficiální stránky.

Dopřejte si gastronomický zážitek v Penzionu Myslivna

Penzion Myslivna se nachází 18 km východně od Olomouce bezprostředně u dálnice E442, v obci Velký Újezd. Restaurace se zaměřuje především na zvěřinové speciality, kromě toho je ale také součástí gastronomického regionálního projektu Ochutnejte Hanou nabízejícího tradiční hanácké pokrmy, a zájemci si mohou zakoupit i domácí produkty s sebou. Zvláštností místní kuchyně je pak příprava steaků a některých dalších potravin metodou sous-vide (potraviny se připravují ve vzduchotěsném obalu ve vodní lázni, metoda tímto způsobem umožňuje zachovat přirozenou chuť a texturu vysoce kvalitních potravin). Festivalové degustační pokrmy:

  • Terinka z křepelky plněná pistáciovými oříšky, brusinky s portským vínem a citronovým tymiánem
  • Uzená treska na šafránovém rizotu s lanýži
  • Jehněčí hřebínek sous-vide s bazalkovým špenátem a smetanovou omáčkou s pečeným česnekem

Rezervaci můžete provést zde.

Odeslat odkaz známému

Vaše jméno a příjmení: *
Váš e-mail: *
E-mail Vašeho známého: *
Text emailu: **
Opište číslo z obrázku: *

Odeslat odkaz

** odkaz na stránku bude k textu připojen automaticky

Facebook

Vaše komentáře

Turistické lokality

Mapa


Copyright © 2009 – 2019 Olomoucký kraj
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a Olomouckým krajem.
Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj. Tyto stránky jsou součástí portálu ok-tourism.cz
Informace o Jeseníkách naleznete zde

Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.

Olomoucký kraj Evropská unie Regionální operační program Střední Morava Interreg IIIA