Zapečené papriky plněné jasmínovou rýží


Nacházíte se:
Neodolatelná kombinace voňavé jasmínové rýže a čedaru. Můžete ozdobit například čerstvou rukolou či pažitkou. Servírujte jako hlavní chod či jako přílohu k masovému pokrmu.

Základní příprava jasmínové rýže

Jasmínovou rýži důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Dejte do hrnce a k 1 dílu rýže přidejte 1,5 dílu studené vody. Dejte na plamen a počkejte, až voda začne vařit. Poté stáhněte na nejnižší plamen a vařte asi 15 - 20 minut. Voda by se měla postupně vyvařit. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě asi 5 minut dojít.

Doba přípravy: 40 minut, počet porcí: 4

3 lžíce olivového oleje BIOLINIE, 4 paprikové lusky, zbavené semínek, 150 g jasmínové rýže BIOHARMONIE, 2 utřené stroužky česneku, 100 g sušená rajčata naložená v oleji, nastrouhaný čedar, pepř, sůl

Předehřejte troubu na 200 °C, vložte na vymazaný plech nebo na plech s pečícím papírem paprikové lusky otočené rozkrojením nahoru a předpečte asi 15 minut.

Mezitím připravte rýži. Jasmínovou rýži důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Dejte do hrnce a k 1 dílu rýže přidáme 1,5 dílu studené vody, tedy asi 225 ml. Dejte na plamen a počkejte, až voda začne vařit. Poté stáhněte na nejnižší plamen a nechte asi 15 minut dusit. Voda by měla být po 15-20 minutách vyvařená. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě pár minut dojít.

Ve velké míse smíchejte rýži, česnek, nakrájená rajčata, sůl a pepř. Pořádně promíchejte.

Směs rozdělte do paprikových lusků, posypte strouhaným čedarem a pokapejte olivovým olejem.

Pečte asi ještě dalších 10 minut, dokud nejsou papriky změklé, ale ne rozbředlé. Po vyndání z trouby můžete ještě ozdobit dle chuti například čerstvou rukolou či pažitkou. Servírujte jako hlavní chod či jako přílohu k masovému pokrmu.