Salát z quinoy s avokádem


Nacházíte se:
Salát podávejte přelitý dresinkem a ozdobený proužky avokáda.

Základní příprava quinoy

Quinoa obsahuje tzv. saponiny, mají hořkou mýdlovou chuť. Doporučuje se proto před vařením pořádně propláchnout a několikrát proprat v horké vodě. Při vaření je vhodné odstraňovat vzniklou pěnu. Vaří se v poměru 1:2-2,5 (quinoa: voda), předem je možné ji nechat orestovat na oleji. Quinoa je hotová za 15 minut.

Doby přípravy: 20 minut, počet porcí 8

1 1/4 hrnek quinoy BIOHARMONIE, 3 hrnky vody, 1 stroužek česneku, ½ lžičky soli, 1 salátová okurka, 2 rajčata, 1 hrnek sterilované nebo mražené kukuřice, 1 hrnek sterilovaného nebo mraženého hrášku, 1 jarní cibulka, čerstvá pertželová nať a máta, 1 avokádo (očištěné a nakrájené na kousky
Dresink:
Šťáva z 1 limetky, ½ lžičky soli, mletý černý pepř - špetka, špetka čili koření

Quinou propláchněte a uvařte v osolené vodě s česnekem v poměr 1 : 2, quinoa : voda. Po 15 minutách bude quinoa měkká. Quinou sceďte a nechte zchladnout. Zeleninu a avokádo očistěte, nakrájejte na drobno (mraženou zeleninu lehce povařte) a smíchejte ve velké míse. Přidejte zchladlou quinou a promíchejte.
Dresink připravte zvlášť v malé misce. Nechte chvíli odležet. Podávejte přelité dresinkem a ozdobené proužky avokáda.