Rýžový pilaf


Nacházíte se:
Podávejte teplé ozdobené snítkem petrželky nebo jiných bylinek.

Základní příprava jasmínové rýže

Jasmínovou rýži důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Dejte do hrnce a k 1 dílu rýže přidejte 1,5 dílu studené vody. Dejte na plamen a počkejte, až voda začne vařit. Poté stáhněte na nejnižší plamen a vařte asi 15 - 20 minut. Voda by se měla postupně vyvařit. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě asi 5 minut dojít.

1 šálek jasmínové rýže BIOHARMONIE, 2 šálky zeleninového vývaru, 2 polévkové lžíce bylinkového másla, 1 cibule, jemně nasekaná, 2 šálky nakrájené mrkve a čerstvého či mraženého hrášku, 1/4 lžičky mořské soli, 1/ 3 šálku nasekané petrželové natě, 1/ 2 lžičky sušeného tymiánu

Velké pánvi osmahneme na bylinkovém másle cibuli, mrkev a hrášek po dobu cca 5 minut do měkka. Směs odsuneme na pánvi na kraj a ve zbylé části pánve lehce opražíme jasmínovou rýži (cca 3 minuty).

Přidáme vývar, sůl, sušený tymián a přivedeme k varu. Jakmile začne pokrm vařit, přikryjeme jej poklicí a dusíme cca 15 minut. Necháme 5 minut dojít, sejmeme poklici a pokrm promícháme vidličkou.