Pivovar Kosíř


Nacházíte se:
Minipivovar leží u nejvyššího hanáckého vrcholu Velký Kosíř (442 m.n.m.) a je vzdálen přibližně 17 km od Olomouce. Nabízí tradičně vařené české ležáky, které jsou nefiltrované a nepasterizované s jemným zákalem vytvořeným pivovarskými kvasnicemi.

Základní produkcí minipivovaru je světlý 12° ležák Gabriell a polotmavé 11° pivo Haltýř. V průběhu roku je možné ochutnat vícestupňové speciály, např. Vánoční speciál. Čtyřmi základními surovinami pro výrobu piva v Minipivovaru Kosíř jsou slady z hanáckého ječmene, kosířská voda, český granulovaný chmel a pivovarské kvasnice.

Exkurze

Při exkurzi v minipivovaru se dozvíte základní informace o historii pivovarnictví v Čechách, informace o surovinách či technologickém postupu výroby piva infuzním a dekokčním způsobem.

V pravidelných intervalech (cca 1x za 6 týdnů) jsou v minipivovaru pořádány exkurze za dobrovolné vstupné, ze kterého je výtěžek věnován na dobročinné účely.

V případě mimořádné exkurze dohodnuté předem po telefonické domluvě (min. 5 osob) se vybírá vstupné 45 Kč/os. (v ceně zahrnuta drobná degustace).

Kurzy vaření piva

Kurz vaření piva probíhá pod odborným vedením sládka v prostředí regionálního pivovaru ve Lhotě pod Kosířem. Seznámíte se s celým procesem výroby piva, ochutnáte vybrané suroviny, sladinu, mladinu a konečný produkt - pivo. Budete se pohybovat v prostorách pivovaru, vyzkoušíte si výrobní procesy a stočíte si svoji vlastní láhev piva. Maximální počet účastníků: 8

Kurz vaření piva můžete objednávat zde...

Ostatní aktivity

prohlídka, průvodcovství