Limetková rýže s koriandrem


Nacházíte se:
Recept na skvělou přílohu k masovým pokrmům s výraznou vůní a chutí.

Základní příprava jasmínové rýže

Jasmínovou rýži důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Dejte do hrnce a k 1 dílu rýže přidejte 1,5 dílu studené vody. Dejte na plamen a počkejte, až voda začne vařit. Poté stáhněte na nejnižší plamen a vařte asi 15 - 20 minut. Voda by se měla postupně vyvařit. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě asi 5 minut dojít.

Doba přípravy: 55 minut, počet porcí: 4

1 šálek Jasmínové rýže BIOHARMONIE, 1,5 šálku zeleninového nebo drůbežího vývaru, 1 šálek nasekaných čerstvých lístků koriandru, 1,5 lžičky čerstvé limetkové šťávy, 1 lžička soli

Jasmínovou rýži důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Dejte do hrnce a přilijte zeleninový vývar. Přiveďte k varu a pak stáhněte na nejnižší plamen. Vařte asi 15 - 20 minut. Voda by se měla postupně vyvařit. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě asi 5 minut dojít.

Uvařenou rýži přendejte do větší mísy, přidejte koriandr, limetkovou šťávu a dle chuti dosolte. Řádně promíchejte.