Krémová polévka s hříbky a rýži natural


Nacházíte se:
Krémovou polévku podávejte s čerstvou křupavou bagetkou.

Základní příprava rýže Natural

Rýži opláchněte pod tekoucí vodou. Vařte v osolené vodě pod pokličkou 40-50 minut. Můžete přidat malou lžičku oleje. Poměr rýže a tekutiny je 1:2.

Doba přípravy: 60 minut, počet porcí: 4

300 g čerstvých hub, 2 l hovězího vývaru (lze i zeleninový), 1 šálek rýže natural BIOHARMONIE, 1 střední nasekaná cibule, 1 bobkový list, 1 polévková lžíce čerstvé nasekané petrželky, 1 šálek mléka, 1/2 šálku smetany, 2 lžíce másla, 2 lžíce kukuřičného škrobu (nebo mouky), sůl a pepř podle chuti

V hrnci osmahněte cibuli, poté přidejte nakrájené houby a lehce poduste. Přidejte vývar, rýži, bobkový list, sůl a pepř. Vařte cca 50 minut. V rendlíku rozpusťte máslo. Metličkou vmíchejte do másla kukuřičný škrob, přilijte mléko a smetanu a vytvořte krémový základ. Krém přidejte do uvařené polévky a pořádně promíchejte. Dosolte a dopepřete dle chuti a vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte s bagetkou.