vepřové koleno, dvě vepřové nožičky, jazyk, 30 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), bobkový list, celý pepř, nové koření, ocet
Ve slané vodě uvaříme pěkné vepřové kolínko, vepřové nožičky a jazyk společně s kořenovou zeleninou, s přidáním bobkového listu, celého pepře a nového koření hezky do měkka. Potom všechno nadrobno pokrájíme, vložíme do procezeného vývaru, podle chuti můžeme přikápnout trochu octa, dáme do pekáčku a nacháme vychladnout - ztuhnout.
Zdroj: Hošková M.: Hanácká kuchařka. Olomouc 2011.
Turistické lokality
Copyright © 2009 – 2019 Olomoucký kraj
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a Olomouckým krajem.
Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj. Tyto stránky jsou součástí portálu ok-tourism.cz
Informace o Jeseníkách naleznete zde
Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.